Om oss

Nordstrand Kulturskole startet opp i 2004, og i løpet av disse årene har mange barn og ungdom vært innom kulturskolen og hatt stor glede av våre tilbud!
Kulturskolen er en viktig kulturinstitusjon i bydel Nordstrand og nærliggende bydeler i Oslo.
Hos oss kan også voksne lære å spille og synge, og det er aldri for sent å ta opp igjen tidligere spilleferdigheter eller lære noe nytt.
Noen av våre musikkelever har gått her siden oppstart, og kulturskolen har rekruttert flere elever opp gjennom årene til videregående utdannelse innenfor musikk og teater. Noen av våre musikklærere kommer fra andre land og har mange års utdannelse innenfor sitt fag. Dette bidrar til et flerkulturelt og spennende faglig miljø. Alle våre lærere snakker og skriver godt norsk. Vi ønsker å være den beste kulturskolen i Oslo!
Våre samarbeidspartnere:

Kirkens Bymisjon Tøyenkirken

- I 2015 etablerte Kirkens Bymisjon i samarbeid med Nordstrand Kulturskole koret «Kor -e -alle». Et samarbeid vi er veldig stolt av!

«Kor e alle" er Kirkens Bymisjons eget kor, åpent for alle som hører til Kirkens Bymisjon - , brukere, gjester, frivillige og ansatte. Koret øver i Tøyenkirken 2. hver mandag kl 19.00-21.00 (oddetallsuker). Fokuset i koret er sangglede og mestring. Det er ingen påmelding for oppstart – bare møt opp!

Koret ledes av dirigent og sanger Kristin Fredbo Gramstad og pianist Sverre Thorstensen, begge tidligere lærere ved Nordstrand Kulturskole.

  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle

Vår historie

Skjermbilde 2019-09-28 kl. 16.39.51.png

Laila Angell Myrseth

Leder

Gründer/ Daglig leder: Laila Angell Myrseth.

Komponist og sanger, med mange års erfaring fra undervisning i sang og klaver. Musikkfaglig utdannelse.

Artist Laila Angell: 

https://www.lailaangell.com


CD utgivelsen Changes, Laila Angell, høst 2011 fikk god omtale i Dagen Næringsliv og Jazznytt.
I 2018 ga hun ut EP èn Where the fishes Dance.

Pianolærere

IMG_20191022_175550.jpg

Jasmina Sinadinovic

Pianolærer

Jasmina er utdannet musikkpedagog ved Musikkakademiet i Beograd, Serbia, og komponist fra Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Hun har flere års erfaring med undervisning av barn, ungdom og voksne i Norge og utlandet, i både piano, trekkspill,

teori og gehør. I undervisningen tilpasser hun timen etter elevens interesser, slik at alle får mulighet til vise og utvikle sin musikalitet. Ved siden av pianoundervisning jobber hun som komponist og arrangør, og bruker komposisjon og forskjellige kreative strategier i læringsprosessen.

thumbnail__DSC8082-2.jpg

Sivert Blindheim

Pianolærer

Sivert har en master i utøvende klassisk klaver, men behersker også godt besifringsspill. Det siste skoleåret tok han et årsstudie i PPU fra NMH ( Norges Musikkhøgskole) som blir fullført våren 2020. Den faglige og mellommenneskelige kompetansen er viktig for lærer som skal undervise i kulturskolen. Sivert har faglig tyngde både som utøver, høyere musikkutdanning og har erfaring fra undervisning. I tillegg til dette er Sivert en habil sanger, noe som kan være fint for elever som liker å synge og som ønsker kombinere sang med piano. Siverts kompetanse vil kunne inspirere elevene til musisering på sitt trivselsnivå, og som leder er jeg trygg på at Sivert vil kunne videreføre på en god måte kunnskap elevene har ervervet seg fra tidligere timer. Hør lærer spille!

image001.jpg

Lars Fredrik Nystad

Pianolærer

Lars Fredrik Nystad har i flere år stått i fremste rekke blant Norges unge musikere. Han studerte bachelor og det prestisjefulle ‘solist-diplomstudiet’ på Norges Musikkhøgskole, og har vunnet flere priser. Ved siden av konsert- og freelance-virksomhet har han undervist elever i mange år, både privat og på ulike musikkskoler. 

anonym.jpg

Sverre Thorstensen

Pianolærer

Sverre er en allsidig pianist og musiker. Sverre har spilt med mange kjente og ukjente norske artister, og han gir ut musikk under navnet KongSverre. Han spiller både piano, gitar, bass og trommer, men aller helst liker han seg med piano eller gitar. Han har mye erfaring med undervisning av ungdom, i Osloskolen og kulturskolen.

martin-braten-foto-800.jpg

Martin Bråten

Pianolærer

Martin Bråten har studert klassisk piano i Kristiansand, Helsinki og på NMH i Oslo, og har nettopp studert PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved NMH. Som pianist er Martin aller mest interessert i klassisk musikk, men han er relativt allsidig i sin utøvende virksomhet. Bredden i hans opptredener de siste par årene spenner fra rockekonsert med damekoret «The Sparkling Sisters», via spilling på eksamensforestillinger på Teaterhøgskolen, til konsert for Musikkens venner Sarpsborg med pianotrioen Trio ANIMA. I tillegg til diverse vikariering i kulturskoler i løpet av studiene, har Martin erfaring med undervisning fra å ha jobbet som pianolærer på musikkpedagogikkstudiet ved UiA (2012-13) og fra å ha hatt faste private elever de siste par årene. Martin er en engasjert lærer, som er opptatt av å gi elevene kunnskapen og ferdighetene som skal til for å kunne oppnå stadig større glede og mestring gjennom øving og musisering.

Gitarlærere

terje-kristoffersen-borstad.jpg

Terje Kristoffersen Børstad

Gitarlærer

Terje Kristoffersen Børstad er fra Oslo, men har studert og arbeidet i Danmark fra 2001 - 2011. Han er utdannet klassisk gitarist og musikkpedagog, med mastergrad fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Har bl.a. undervist 4 år i Viborg Musikkskole, og 2 år på aftenskole i Århus. Terje underviser både rock, pop, viser og klassisk. I tillegg til å undervise, spiller han klassisk gitar på kirkekonserter og ved spesielle anledninger.

https://oslogitar.live/om-gitarlaereren/

anonym.jpg

Karl Haugland Bjorå

Gitarlærer

Gitarist og musikerutdannet fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim. I tillegg til å undervise jobber han som utøvende musiker på fulltid, og er delaktig i band som Spellemannsnominerte Megalodon Collective, Karl Bjorå’s Aperture, OWL og Yes Deer.

unknown-7-800.jpg

August Stubø

Gitarlærer

August Stubø fra Nøtterøy er utdannet i rytmisk musikk og pedagogikk ved konservatoriet i Kristiansand og jazzlinja i Odense. I tillegg til å jobbe som musikkpedagog jobber han ellers som frilans musiker og låtskriver, og spiller/jobber med en rekke ulike artister og band. Han har også vært medvirkende på flere utgivelser de siste årene.

andreasengeset.jpg

Andreas Engeseth

Gitarlærer

Andreas Engeseth fra Askim har musikkutdanning fra NLA Høgskolen Staffeldtsgate og har i tillegg praktisk-pedagogisk utdanning fra Universitetet i Sørøst-Norge, Notodden. Har god erfaring i undervisning på gitar, og kan også undervise på ukulele og bass. Er aktiv i bandet KitFai som gitarist og låtskriver, og spiller også med flere andre artister og band.

Sanglærere

kristin-fredbo-gramstad.jpg

Kristin Fredbo Gramstad

Sanglærer

Sangpedagog fra Norges Musikkhøgskole. Har sunget og spilt teater fra ung alder. Har hatt konserter i innland og utland med bl.a. Oslo Gospel Choir, Rikskonsertene, div. norske og internasjonale artister, kor, band og orkester. Kristin er dirigent for mange kor i Olso, deriblant koret «Korealle», som er et samarbeid med Nordstrand Kulturskole og Kirkens Bymisjon.

IMG_20190915_180127.jpg

Ellen Sofie Breistein

Sanglærer

Har sin musikkpedagogutdannelse fra Høgskolen i Staffeldtsgate og Universitetet i Agder. Har tidligere erfaring innenfor klassisk sang, men har de siste fire årene utdannet seg innenfor rytmisk sang. Har erfaring med musikkundervisning i grunnskolen, oppsetninger av musikkteater, generasjonssang og som dirigent for ungdoms- og barnekor. Arbeider for tiden med egne musikalske prosjekter.

Elevreglement for Nordstrand Kulturskole

Henriette Stabell Johnson

Sanglærer

Henriette Stabell Johnson, sopran, har årsstudium og mastergrad fra Operahøgskolen i Oslo, hvor hun har hatt Solveig Kringlebotn som sin sanglærer. Hun har også en 4-årig bachelorgrad i utøvende klassisk sang fra Barratt Due Musikkinstitutt (2012-2016).
I regi av Kunsthøgskolen har hun gjort utdrag fra I Pagliacci som Nedda og utdrag fra Figaros bryllup som Grevinnen, satt opp på scene 2 i Den Norske Opera og Ballett (2016). 

Våren 2017 satte Bachelor- og Årsstudiumstudentene ved Kunsthøgskolen opp Cendrillon av Jules Massenet, hvor Henriette hadde rollen som Dorothée. I tillegg til dette gjorde hun rollen som Lady Billows i KhiOs oppsetning av Albert Herring i mai 2018.
Vinteren 2019 gjorde Henriette rollen som moren i Hans og Grete på scene 2 i Den Norske Opera og Ballett og fullførte med dette sin mastergrad.
Utenom sceniske erfaringer har hun også jobbet som dirigent for Sætre Pikekor og virket som produksjonssjef for Fagerborgfestspillene(2014-2016).

benedikte-sofie-ribe.jpg

Benedikte Sofie Ribe

Sanglærer

Sopranen Benedikte Sofie Ribe fullførte våren 2016 sin mastergrad i klassisk utøvende sang. Hun har sin utdannelse fra musikk konservatoriet i Agder, og verdensberømte Franz Liszt Academy of Music i Budapest. Benedikte har blitt tildelt flere priser; Søgne kommunes kulturpris, Amalienborg prisen; å ha gjort noe i Kirsten Flagstads ånd, Kristiansand kommunes kulturstipend for unge kunstnere under utdanning og Leif Hübert legatet for unge som tar en «annerledes» utdanning. I 2014 vant Benedikte Kristiansand symfoniorkesterets solistpris under konkurransen «Ung klassisk» Hun holdt konsert med KSO på konsertscenen i Kilden konserthus og Arendal konserthus. Benedikte har sunget i koret på operaene Hans og Grete, Tryllefløyten og Carmen, i Kilden Konserthus og Flaggermusen på Oscarsborg operaen. Her deltar hun også som korist i oppsetningen Madame Butterfly sommeren 2016. Benedikte har deltatt på Den Norske Opera og Ballet´s operaworkshop, LidalNorth, hvor hun sang i koret i operaen «Askepott» av Massenet. Hun har ogsåsunget med Agder symfoniorkester og Oslo symfoniorkester. I mai 2016 holdt Benedikte konsert på den nye Sjømannskirken på Mallorca, Spania. Idag studerer Benedikte hos operasangeren Toril Carlsen.

Blåsere

dimitris-spouras.jpg

Dimitris Spouras

Dirigent, klarinett, blokkfløyte og saksofon

Dimitris Spouras, født i Thessaloniki i Hellas, er en dirigent og klarinettist. Spouras har vunnet «The National Greek Conducting Competition» og dirigert mange orkestre og korps som bl. annet «The State Orchestra of Athens,» «The Russe Philharmonic Orchestra of Bulgaria,» «The Kamerorkest van het Noorden,» «Kongelige Norske Marines Musikkorps» og «Forsvarets Stabsmusikkorps.» I 2015 stiftet han «Antwerpen Camerata» som han i dag er dirigent og artistisk leder for. Han har spilt klarinett sammen med London Symfoniorkester ved en rekke anledninger, med mange anerkjente dirigenter som Daniel Harding, Valery Gergiev, Gianandrea Noseda og Sir. Simon Rattle. I 2017 avsluttet han Masteren sin på «Guildhall School of Music & Drama» i London med graden «Distinction.» på Programmet «Orchestral Artistry Course», (et samarbeidsprosjekt med London Symfoniorkester,) Siden har han studert Orkester Dirigering på Norges Musikkhøyskole med Ole Kristian Ruud og Sigmund Torp.

Dimitris Spouras har bred erfaring som lærer både for unge og voksne i inn og utland.

Strykere

unknown-800.jpg

Gina Bordini

Fiolinlærer

Gina Bordini er frilans fiolinist og pedagog fra Wisconsin i USA. Hun har studert fiolin og pedagogikk ved Northwestern University i Chicago og Norges Musikkhøgskole i Oslo. Nå underviser hun internasjonale elever og frilanser i de forskjellige orkestrene i landet slik som Arktisk Filharmoni og Bergen Filharmoniske Orkester i tillegg til studioinnspillinger og TV-produksjoner.
Gina liker å spille tennis på fritiden sammen med sin norske mann som hun møtte under studiene i Chicago.

anders-gunnar-finstad.jpg

Anders Gunnar Finstad

Cello

Anders har studert cello med Eileen Croxford (FRCM), og mottok i februar 2018 et Fellowship i utøvende cello ved Trinity College London (FTCL). Anders holder fra før ATCL og LTCL diplomer ved Trinity/Guildhall. I tillegg til celloundervisning, arbeider Anders aktivt med piano-cello repertoaret i tillegg til å spille med, og i diverse orkestre.

Trommelærere/bassgitar

anonym.jpg

Øystein Aarnes Vik

Trommelærer/bassgitar

Ble uteksaminert fra Norges Musikkhøgskole med bachelor i utøvende musikk jazz/improvisasjon i 2014. Er nå aktiv som både utøver og komponist i flere kritikerroste band og har blitt en ettertraktet trommeslager i Oslos musikkmiljø. Han har også god undervisningserfaring med både helt ferske, og mer viderekomne trommeelever siden 2006. Med sin spesialkompetanse på trommesett kan han undervise i nært sagt alle stilarter, både note -og gehørbasert, samtidig som at fokuset på spilleglede alltid er tilstede.

foto-edvard-bredok-800.jpg

Edvard Bredok

Musikkproduksjon

Edvard Bredok kommer fra Oslo. Han har en praktisk-estetisk lærerutdanning fra Universitet i Tromsø og en master i digital komposisjon fra University of Edinburgh. Han har lang erfaring som musikk- og lydlærer i Osloskolen. Han spiller piano, gitar og trommer; men hovedinstrumentet er musikkstudioet.

Teater- og musikkteaterlærere

image001.jpg

Ingrid Brenli

Veslefrikk og Fabelaktig musikkteater

Ingrid Brenli er fra Hadeland, men bor for tiden i Oslo. Hun gikk musikkteater ved Romerike Folkehøgskole og har en bachelor i musikkteater fra Musikkteaterhøyskolen. For tiden jobber hun som freelancer, på AKS ved Munkerud skole og studerer PPU innen drama- og teaterkommunikasjon ved Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) på deltid. Hun har lang erfaring på scenen innen musikkteater og har tidligere undervist musikaldans ved Ås Kulturskole.

martine-aurora-andersen.jpg

Martine Aurora Andersen

Fabelaktig musikkteater

Martine Aurora Andersen er fra Kråkstad, men er bosatt i Oslo. Hun har tatt en bachelor i musikkteater ved Musikkteaterhøyskolen, og har senere tatt Praktisk-Pedagogisk Utdanning i drama -og teaterkommunikasjon ved OsloMet. Hun jobber på Nordseter skole i AKS og som musikklærer, i tillegg til å jobbe freelance med barneunderholdning rundt om i landet. Martine er også aktivt på scenen selv i ulike forestillinger og konserter som utøvende skuespiller og musikalartist. 

Hun har undervist på Nordstrand Kulturskole i flere år, og har i tillegg undervist på flere andre kulturskoler og barneteater-grupper.