Om oss

Nordstrand Kulturskole startet opp i 2004, og i løpet av disse årene har mange barn og ungdom vært innom kulturskolen og hatt stor glede av våre tilbud!
Kulturskolen er en viktig kulturinstitusjon i bydel Nordstrand og nærliggende bydeler i Oslo.

Hos oss kan også voksne lære å spille og synge, og det er aldri for sent å ta opp igjen tidligere spilleferdigheter eller lære noe nytt.

Noen av våre musikkelever har gått her siden oppstart, og kulturskolen har rekruttert flere elever opp gjennom årene til videregående utdannelse innenfor musikk og teater. Noen av våre musikklærere kommer fra andre land og har mange års utdannelse innenfor sitt fag. Dette bidrar til et flerkulturelt og spennende faglig miljø. Alle våre lærere snakker og skriver godt norsk. Vi ønsker å være den beste kulturskolen i Oslo!
 
  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle

Vår historie

Skjermbilde 2019-09-28 kl. 16.39.51.png

Laila Angell Myrseth

Leder

Gründer/ Daglig leder: Laila Angell Myrseth.

Komponist og sanger, med mange års erfaring fra undervisning i sang og klaver. Musikkfaglig utdannelse.

Artist Laila Angell: 

https://www.lailaangell.com


CD utgivelsen Changes, Laila Angell, høst 2011 fikk god omtale i Dagen Næringsliv og Jazznytt.
I 2018 ga hun ut EP èn Where the fishes Dance.

Pianolærere

IMG_20191022_175550.jpg

Jasmina Sinadinovic

Pianolærer

Jasmina er utdannet musikkpedagog ved Musikkakademiet i Beograd, Serbia, og komponist fra Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Hun har flere års erfaring med undervisning av barn, ungdom og voksne i Norge og utlandet, i både piano, trekkspill,

teori og gehør. 

 

I undervisningen tilpasser hun timen etter elevens interesser, slik at alle får mulighet til vise og utvikle sin musikalitet. Ved siden av pianoundervisning jobber hun som komponist og arrangør, og bruker komposisjon og forskjellige kreative strategier i læringsprosessen.

thumbnail__DSC8082-2.jpg

Sivert Blindheim

Pianolærer

Sivert har en master i utøvende klassisk klaver, men behersker også godt besifringsspill. Det siste skoleåret tok han et årsstudie i PPU fra NMH ( Norges Musikkhøgskole) som blir fullført våren 2020. Den faglige og mellommenneskelige kompetansen er viktig for lærer som skal undervise i kulturskolen.

 

Sivert har faglig tyngde både som utøver, høyere musikkutdanning og har erfaring fra undervisning. I tillegg til dette er Sivert en habil sanger, noe som kan være fint for elever som liker å synge og som ønsker kombinere sang med piano. Siverts kompetanse vil kunne inspirere elevene til musisering på sitt trivselsnivå, og som leder er jeg trygg på at Sivert vil kunne videreføre på en god måte kunnskap elevene har ervervet seg fra tidligere timer. Hør lærer spille!

image001.jpg

Lars Fredrik Nystad

Pianolærer

Lars Fredrik Nystad har i flere år stått i fremste rekke blant Norges unge musikere. Han studerte bachelor og det prestisjefulle ‘solist-diplomstudiet’ på Norges Musikkhøgskole, og har vunnet flere priser. Ved siden av konsert- og freelance-virksomhet har han undervist elever i mange år, både privat og på ulike musikkskoler. 

anonym.jpg

LInh Chung

Pianolærer

Hun er utdannet klaverpedagog fra Moskva og Bachelor of Arts med piano som hovedinstrument i Vietnam.

Linh har til sammen 15 års erfaring med å jobbe musikkfaglig med barn, ungdommer og voksne. Hun er godt etablert i Norge i, er gift og har barn.

martin-braten-foto-800.jpg

Martin Bråten

Pianolærer

Martin Bråten har studert klassisk piano i Kristiansand, Helsinki og på NMH i Oslo, og har nettopp studert PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved NMH.

 

Som pianist er Martin aller mest interessert i klassisk musikk, men han er relativt allsidig i sin utøvende virksomhet. Bredden i hans opptredener de siste par årene spenner fra rockekonsert med damekoret «The Sparkling Sisters», via spilling på eksamensforestillinger på Teaterhøgskolen, til konsert for Musikkens venner Sarpsborg med pianotrioen Trio ANIMA. I tillegg til diverse vikariering i kulturskoler i løpet av studiene, har Martin erfaring med undervisning fra å ha jobbet som pianolærer på musikkpedagogikkstudiet ved UiA (2012-13) og fra å ha hatt faste private elever de siste par årene.

 

Martin er en engasjert lærer, som er opptatt av å gi elevene kunnskapen og ferdighetene som skal til for å kunne oppnå stadig større glede og mestring gjennom øving og musisering.

unnamed.jpeg

Joachim Engeli

Pianolærer

Joachim Engeli fullfører sin bachelor i utøvende klaver ved Norges Musikkhøgskole våren 2022 med et årstudium i ensembledelse fra 2021. Han har vunnet førstepriser ved flere nasjonale musikkkonkurranser og har erfaring både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. For tiden er han også ambassadør for Drømmestipendet.

Selv om klassisk er den store lidenskapen har han også noe erfaring fra pop. Joachim er glad i å undervise og inspirere til både flott klaverspill og musikk.

IMG-0716.JPG

Risa Ambo

Pianolærer

Risa Ambo har en mastergrad i klassisk piano fra Griegakademiet i Bergen og Norges Musikkhøgskole. 

I 2010 tok hun turen fra Tokyo til Bergen. Siden hun flyttet til Norge, og Oslo, har hun jobbet som pianolærer ved ulike kulturinstitusjoner i tillegg til å spille konserter og andre spilleoppdrag.

Gitarlærere

Bilde2.jpg

Martin Stapenes

Gitarlærer

Martin er en hyggelig og glad kar fra det blide Sørlandet, rettere sagt Birkeland i Agder. Han er bass- og gitarlærer med stor glede for å skape musikk.

 

Siden 2017 har Martin bodd i Oslo der han har tatt bachelor i utøvende rytmisk musikk ved NLA Høgskolen Staffeldts og praktisk-pedagogisk utdanning ved Universitetet i Sør-Øst Norge, campus Vestfold.

 

Martin har god erfaring med én-til-én undervisning og kan undervise i bass og gitar. Han brenner også for samspill og syns det er viktig og gøy å spille og lage musikk sammen! På siden av jobb og studier er Martin aktivt medlem av hiphop-prosjektet GiddyGang, både som låtskriver og bassist.

Emil[2].jpg

Emil Storløkken Åsa

Gitarlærer

Emil har bachelor i utøvende jazz fra NTNU. Han har undervist på Trondheim kommunale kulturskole, Inderøya videregående skole, Inderøya kulturskole,  MUNO Trondheim. I 2021 fikk han  tildelt Sparebank 1 Midt-Norge sitt talentstipend for å spille inn og produsere første soloplate, ”Electric Forest”, som kommer i løpet av 2022.

Bilde1.jpg

Martin Nodeland

Gitarlærer

“Martin Nodeland (b. 1993) is a Norwegian guitarist, composer and arranger whose first recording as leader, Debut (2019), was a confident and intricate neo-bop quintet playing mainly originals and a couple of standards – a lovely album that to my ears sounded like how Bobby Watson and John Abercrombie might have sounded playing together with a piano trio. Only a year later and with Origins (2020) he’s released an ambitious album of originals performed by an eleven-piece ensemble: two guitarists, trumpet, saxophone, piano, bass, drums and string quartet. In short, Origins is a beautiful album, and Martin Nodeland, born in 1993, is a performer to watch.” - Julian Maynard-Smith (LondonJazzNews)


Nodeland har en bachelor fra jazzlinja i Stavanger og master fra Norges musikkhøgskole, og har gjennom karrieren spilt med med etablerte artister som Will Vinson, Tore Brunborg, Roberto Bonati, Petter Wettre, Ole Morten Vågan og Live Marie Roggen, såvel som yngre artister, som Simen Kiil Halvorsen, Hanna Paulsberg, Rastko Obradovic, Amund Kleppan, og OJKOS, for å nevne noen.

Sanglærere

benedikte-sofie-ribe.jpg

Benedikte Sofie Ribe

Sanglærer

Sopranen Benedikte Sofie Ribe fullførte våren 2016 sin mastergrad i klassisk utøvende sang. Hun har sin utdannelse fra musikk konservatoriet i Agder, og verdensberømte Franz Liszt Academy of Music i Budapest. Benedikte har blitt tildelt flere priser; Søgne kommunes kulturpris, Amalienborg prisen; å ha gjort noe i Kirsten Flagstads ånd, Kristiansand kommunes kulturstipend for unge kunstnere under utdanning og Leif Hübert legatet for unge som tar en «annerledes» utdanning. I 2014 vant Benedikte Kristiansand symfoniorkesterets solistpris under konkurransen «Ung klassisk» Hun holdt konsert med KSO på konsertscenen i Kilden konserthus og Arendal konserthus. Benedikte har sunget i koret på operaene Hans og Grete, Tryllefløyten og Carmen, i Kilden Konserthus og Flaggermusen på Oscarsborg operaen. Her deltar hun også som korist i oppsetningen Madame Butterfly sommeren 2016. Benedikte har deltatt på Den Norske Opera og Ballet´s operaworkshop, LidalNorth, hvor hun sang i koret i operaen «Askepott» av Massenet. Hun har ogsåsunget med Agder symfoniorkester og Oslo symfoniorkester. I mai 2016 holdt Benedikte konsert på den nye Sjømannskirken på Mallorca, Spania. Idag studerer Benedikte hos operasangeren Toril Carlsen.

Blåsere

dimitris-spouras.jpg

Dimitris Spouras

Dirigent, klarinett, blokkfløyte og saksofon

Dimitris Spouras, født i Thessaloniki i Hellas, er en dirigent og klarinettist. Spouras har vunnet «The National Greek Conducting Competition» og dirigert mange orkestre og korps som bl. annet «The State Orchestra of Athens,» «The Russe Philharmonic Orchestra of Bulgaria,» «The Kamerorkest van het Noorden,» «Kongelige Norske Marines Musikkorps» og «Forsvarets Stabsmusikkorps.» I 2015 stiftet han «Antwerpen Camerata» som han i dag er dirigent og artistisk leder for. Han har spilt klarinett sammen med London Symfoniorkester ved en rekke anledninger, med mange anerkjente dirigenter som Daniel Harding, Valery Gergiev, Gianandrea Noseda og Sir. Simon Rattle. I 2017 avsluttet han Masteren sin på «Guildhall School of Music & Drama» i London med graden «Distinction.» på Programmet «Orchestral Artistry Course», (et samarbeidsprosjekt med London Symfoniorkester,) Siden har han studert Orkester Dirigering på Norges Musikkhøyskole med Ole Kristian Ruud og Sigmund Torp.

Dimitris Spouras har bred erfaring som lærer både for unge og voksne i inn og utland.

Strykere

anders-gunnar-finstad.jpg

Anders Gunnar Finstad

Cello

Anders har studert cello med Eileen Croxford (FRCM), og mottok i februar 2018 et Fellowship i utøvende cello ved Trinity College London (FTCL). Anders holder fra før ATCL og LTCL diplomer ved Trinity/Guildhall. I tillegg til celloundervisning, arbeider Anders aktivt med piano-cello repertoaret i tillegg til å spille med, og i diverse orkestre.

Teater- og musikkteaterlærere

Skjermbilde 2022-02-09 kl. 21.08.56.png

Saoirse Planella O'Keeffe 

Veslefrikk og Fabelaktig musikkteater

I 2017 ble hun uteksaminert fra DIT Conservatory of Music and Drama - Performance (Dublin, IRL). Siden den gang har hun jobbet som teater og sirkuslærer for barn, ungdom og voksne i ulike kompanier fra forskjellige land. Hun har også jobbet som skuespiller for film og teater. For eksempel: HBO TV Serien “Vikings”.  I 2019 flyttet hun til Norge for å jobbe som pedagog, sirkusartist og skuespiller for Stella Polaris Opplevelser AS i Sandefjord. I 2020/2021 jobbet hun som skuespiller i den kommende julekalenderen fra NRK Super "Kristiania Magiske Tivoli Teater".