Bassgitar

Bassgitaristen har en helt sentral plass i et band. Bassen gir bunn i klangbildet og driver sammen med trommene rytmen fremover. For å få et godt band er bandet helt avhengig av en bassist som gjør en god jobb. Vi arrangerer flere uker i året timer med samspill på tvers av instrumentgruppene. Kulturskolen tar opp nye elever hele året.

Kurset tilbys ved følgende steder: Kastellet skole
 
Bassgitarstrenger
Nærbilde av bassgitarstrenger

Ofte stilte spørsmål

SPØRSMÅL: Hva får eleven i tillegg til timer på instrumentet? 
SVAR: Eleven får tildelt en dyktig lærer. Vi legger vekt på at alle elever skal lære noter. Elevene får delta på elevkonserter være med i samspillgrupper, og delta på andre større konserter i regi av kulturskolen. Elever som er dedikert til instrumentet og som kan vise til god fremgang, får tilbud om gratis lørdagsskole en gang i vårsemesteret. Elevene som blir invitert til å delta på lørdagsskole må kunne noter og ha kommet opp på et visst spilleferdighetsnivå.

SPØRSMÅL: Har ny elev krav på prøvetime?
SVAR: Eleven har krav på en prøvetime før kursavgift bindes for et semester. Elever fra 6 – 8 år har krav på 2 prøvetimer før kursavgift bindes ut semesteret. Prøvetimen/ene koster det samme som avtalt time.

SPØRSMÅL: Når begynner kulturskolen undervisningen om høsten og om våren? 
SVAR: Kursoppstart for bassgitar høstsemester er uke 35. Kursoppstart for band høstsemester er uke 35. Kursoppstart vårsemester for begge kurs uke 2.

SPØRSMÅL: Hvor lenge varer et semester?
SVAR: Høstsemesteret for bassgitarundervisning varer i 15 uker, vårsemesteret varer i 20 uker. Bandkurset varer i 15 uker i høstsemesteret, og 20 uker i vårsemesteret. Vi følger skoleferiene.

SPØRSMÅL: Må eleven betale for et helt semester, hvis eleven begynner senere i semesteret?
SVAR: Eleven betaler kursavgift fra og med den dato eleven begynner. Hvis eleven slutter i løpet av semesteret må kursavgift for hele semesteret likevel betales.

SPØRSMÅL: Hvordan betaler vi kursavgift?
SVAR: Kulturskolen sender ut faktura på mail for hvert semester. Faktura for vårsemesteret kan om ønskelig deles i to.

SPØRSMÅL: Hvor kan jeg finne informasjon om kulturskolens reglement ved påmelding?
SVAR: På siden Påmelding, Musikkpåmelding, finner du nærmere informasjon.

SPØRSMÅL: Hvordan tildeles timer?
SVAR: Leder for kulturskolen vil svare på din henvendelse og sende deg en mail med forslag til dag og tidspunkt for time.

SPØRSMÅL: Er det bare å gå inn når det er min tur?
SVAR: Ja! Det er bare å gå inn når klokken er slagen, selv om det er en annen elev der og spiller.

SPØRSMÅL: Må eleven ha bassgitar hjemme?
SVAR: Eleven bør ha tilgang til instrument hjemme for å kunne øve, men vil kunne låne instrument av kulturskolen på de tre første timene. Instrumentet er ikke til hjemlån.

SPØRSMÅL: Hva skal bassgitareleven lære?
SVAR: Eleven skal lære ulike bassteknikker, bassnotasjon, skalaer, tabs og grunnleggende notelære. For en bassist er det viktig å lytte mye til musikk, fange opp hvordan en bassist spiller i ulike musikkstilarter. Når en elev har kommet opp på et visst nivå vil eleven lære å spille solospill og improvisere.

SPØRSMÅL: Vil bassgitareleven få tilbud om samspill med andre elever?
SVAR: Kulturskolen tilrettelegger for samspill hvert semester. Eleven vil også få trening i samspill med lærer. Bassgitarelever har stor nytte og glede av samspill, også fordi instrumentets hovedoppgave er å kompe andre instrumenter. Vi anbefaler at bassgitarelever som har spilt en stund, finner noen å spille sammen med på fritiden i tillegg til timer på kulturskolen. Vi er behjelpelige med å finne elever tilknyttet kulturskolen, som kunne tenke seg å spille sammen med andre i feks et band.