Trekkspill/akkordeon, er et gammelt instrument som ble oppfunnet i Tyskland i 1822. Instrumentet finnes i mange varianter, med knapper, tangenter, melodibass og standardbass. I Norge er det nok best kjent gjennom gammeldans, men det brukes også i en rekke forskjellige musikksjangre som klassisk musikk, tango, jazz og samtidsmusikk. Trekkspill dukket også opp i pop-musikken tidlig på 1900-tallet og har stadig blitt mer populært siden. Nå har det til og med blitt et kjærkomment innslag i elektronisk musikk. Dette er et instrument som kan tilby glede for enhver smak!
Vi tilbyr trekkspillundervisning i alle sjangre for både nybegynnere, viderekomne og musikere som allerede er på et høyt nivå (som ønsker å videreutvikle seg eller utforske nye sjangre).
Vi anbefaler at barnet begynner så tidlig som mulig, gjerne allerede fra 5, 6 års alderen. Det er viktig å komme tidlig i gang for å tilegne seg god teknikk, trene opp gehør og utenatspill, og jobbe inn gode øverutiner.

Trekkspill er et spennende instrument med uendelige muligheter!

Laila Angell Myrseth

 

Meld deg på

Spørsmål og svar:

SPØRSMÅL: Hva får eleven i tillegg til timer på instrumentet? 
SVAR: Eleven får tildelt en dyktig lærer. Vi legger vekt på at alle elever skal lærer musikkteori og få kunnskap om noter. Elevene får delta på elevkonserter være med i samspillgrupper, og delta på andre større konserter i regi av kulturskolen. Elever som er dedikert til instrumentet og som kan vise til god fremgang, får tilbud om gratis lørdagsskole en gang i vårsemesteret. Elevene som blir invitert til å delta på lørdagsskole må ha kommet opp på et visst spilleferdighetsnivå.

SPØRSMÅL: Har ny elev krav på prøvetime?
SVAR: Eleven har krav på en prøvetime før kursavgift bindes for et semester. Elever fra 6 – 8 år har krav på to prøvetimer før kursavgift bindes ut semesteret. Prøvetimen/ene koster det samme som avtalt time.

SPØRSMÅL: Når begynner kulturskolen undervisningen om høsten og våren? 
SVAR: Kursoppstart høst er uke 35. Kursoppstart vårsemester er uke 2. Vi tar opp nye elever hele skoleåret.

SPØRSMÅL: Hvor lenge varer et semester?
SVAR: Høstsemesteret varer i 14 uker, vårsemesteret varer i 19/20 uker. Vi følger skoleferiene.

SPØRSMÅL: Hvordan tildeles timer?
SVAR: Leder for kulturskolen vil svare på din henvendelse og sende deg en mail med forslag til dag og tidspunkt for time.

SPØRSMÅL: Hvordan betaler vi kursavgift?
SVAR: Kulturskolen sender ut faktura på mail, en for høstsemesteret og to delfakturaer i vårsemesteret.

SPØRSMÅL: Hvor kan jeg finne informasjon om kulturskolens reglement ved påmelding?
SVAR: På siden Påmelding, Musikkpåmelding, finner du nærmere informasjon.

Se trekkspill lærer Almir Meskovic fremføre «The Lark»